Leksand tog samtliga pallplatser i B-klassen i Dalagolfens finalspel på Hagge GK under onsdagen den 21 september. Margareta Liss Backhans med 69 slag fick stå högst på prispallen. Margareta blev genom segern också utsedd till Årets Golfare 50+. På andra plats kom Hans Grönberg 71 slag och på tredje plats Yngve Gävert med 73 slag. Nio spelare deltog från Leksand i klass B och totalt 56 deltog.

I A-klassen var framgångarna inte lika stora. Av de tre som kvalificerat sig till finalspelet blev Kjell Lundqvist bäst på en 22:a plats med 77 slag. Karin Lindell 33:a 78 slag och Evert Fyhr kom på en 55:e plats med 87 slag. Det var endast dessa tre spelare i A-klassen som deltagit i minst tre av de sex deltävlingarna. Till nästa års Dalagolf 50+ behövs det flera A-klasspelare som deltar från Leksands GK.

Fullständiga resultatlistor och bilder finns på dalagolf.se Seniorer 50+.

65 spelare från vardera klass A och B hade kvalificerat sig till finalspelet på Hagge GK genom deltävlingar i två grupper Norr och Söder. Leksand har deltagit i grupp Norr tillsammans med Rättvik, Mora, Snöå, Gagnef och Samuelsdal. Mer om deltävlingarna finns på dalagolf.se.

Genom segern i klass B och tvåa i klubbtävlingen efter Hagge samt att Hagge i år stått som arrangör för tävlingen, kommer Leksands GK att få den stora äran att arrangera finalen i Dalagolfen 50+ för 2017.