Höstgolf på bana i toppklass

//Höstgolf på bana i toppklass

Höstgolf på bana i toppklass

Hål 1 och 18 115955

Det är första måndagen i oktober, solen skiner från en klarblå himmel, temperaturen visar på minus tre och frosten knastar när vi går över gräsmattan till bilen för att åka till golfbanan. Från riksvägen ser vi dimman ligga tät över Limsjön. När vi kommer till golfbanan har solen börjat värma, dimman lättar fort och frosten börjar övergå i dagg. Temperaturen stiger till plussgrader.

Hål 14 och 15 111440

HD55+ ska spela sin vardagsgolf, som vi gör på måndagar och torsdagar. Det är den sista s.k vardagsgolfen för säsongen. På torsdag avslutar vi med årsmöte och scramble. Vi lottas in i bollar och ska slå ut kl. 10.00.  Greenkeeper Johan Robinsson kommer till startkuren och meddelar att det fortfarande är frost på banan och vi får vänta till kl. 10.30 och slå ut på hål 10 där frosten släpper tidigare. Det står vi ut med. Vi passar på att prata med varann, några går till rangen och några till puttingreenen. Solen fortsätter att värma mer och mer. Det kommer att bli en fantastisk fin golfdag.

Hål 9 134855

Vi spelar vår runda och njuter av vad vår vackra golfbana bjuder oss på. Greenerna är som sammet och fairways har återhämtat sig och lyser inbjudande gröna. Våra greenkeeprar Johan och Jesper tillsammans med alla andra som arbetat med banan har gjort ett fantastiskt jobb. Det tackar vi för som får spela på denna fina bana. Björkarna och andra lövträd har fått sin gula och rödaktiga färg. Det är helt vindstilla. Några löv faller långsamt ner mot marken och glänser i solen. Det är nu man ska spela golf och uppleva en bana i toppklass.

Klicka på bilden för att få den större. Bildtext i bilden.
Text och foto Bernt Bergkvist

2018-10-23T09:29:33+00:00