Bra återhämtning av banan

//Bra återhämtning av banan

Bra återhämtning av banan

Torkan drabbade även Leksands annars så perfekta bana med torrsprickor och bara fläckar. Kanske inte i samma omfattning som vissa av andra banor i länet. Men nu syns en tydlig förändring på vår bana där den återhämtar sig väldigt snabbt.

– Banan är i huvudsak bygg på lerjord och det bidrar till att banan inte torkar upp lika fort som om den var uppbyggd på sandjord.  Greenerna är helt perfekta med undantag av hålen 9 och 12, men dom kommer också att bli bra. Några teen blev också hårt angripna av torkan och har inte bevattnats, men dom är också på väg att återhämta sig, säger greenkeeper Johan Robinsson.

Johan vill tacka sin personal och alla medlemmar som frivilligt slitit för att få banan i skick till toppklass, som den brukar vara.

Text Bernt Bergkvist

2018-08-07T09:35:53+00:00

Fullvärdig Medlem i Leksands GK?

Du vet väl att det är extra förmånligt att vara fullvärdig Medlem i Leksands GK. Läs vidare under Fullvärdig Medlem förmåner under Medlem!

Banan öppnar under Maj för säsongen 2019!

Välkommen att spela hos oss under 2019!