I bra golfväder med ömsom sol, moln och svag vind spelades finalen på Leksands GKs bana i toppklass. 114 spelare, fördelade på 55 i A-klassen och 59 i B-klassen, från de flesta klubbarna i länet gjorde upp om segern. 130 spelare från Grupp Nord och Grupp Syd hade kvalificerat sig till finalspelet.

Fv segraren i A-klassen Jonas Danielsson, Hans Holmström och Claes Anderses

I klass A segrade Jonas Danielsson, Mora GK med 66 slag. På andra plats kom Hans Holmström även han från Mora GK med 70 slag och trea Claes Anderses, Snöå GK med 71 slag. Evert Fyhr på nionde plats blev bästa Leksing med 74 slag. Kjell Lundqvist, Leksands GK på 20:e plats med 77 slag och Yngve Gävert Leksands, GK 41:a med 82 slag. Endast tre spelare från Leksands GK deltog i A-klassen.

Fv. segraren i B-klassen Lennart Lindqvist, Hans Grönberg och Bengt Lasses

I B-klassen segrade Lennart Lindqvist, Rättviks GK med 68 slag. Två Leksandsspelare tog andra och tredje plats nämligen Hans Grönberg med 70 slag och Bengt Lasses även han 70 slag, men högre HCP. Mats Åhlberg och Bo Winald placerade sig på 10:e respektive 11:e plats båda med 77 slag. Tio spelare hade kvalificerat sig till finalspelet i B-klassen. Fullständiga resultatlistor finns på golf.se.

Det rådde full aktivitet på området vid rangen, puttinggreenen, vid start platserna och vid resultatkuren. Spelarna startade från både hål 1 och hål 10 för att inte tävlingen skulle hålla på långt in på kvällen med så många deltagare. Restaurangen hade fullt upp med servering av niohålsfika och lunch.

Spelare väntar på att slå ut vid hål 10

– Den befarade långa väntetiden uteblev när spelare från hål 10-18 skulle fortsätta på hål 1-9 och vice versa. Det var bra speltempo rakt igenom och tack vare att vi kunde mata in resultaten direkt i GIT bidrog det också till att underlätta genomförandet av tävlingen, säger tävlingsledaren Bengt Lasses, som också tackade funktionärerna för ett mycket bra arbete.