HD 55+ i Leksands golfklubb har haft sitt årsmöte. Göran Mårtas avsade sig fortsatt ordförandeskap och Bengt Lasses valdes till ny ordförande. Göran avtackades med en blomstercheck som uppskattning på det arbete han gjort under åren som ordförande.

Styrelsen består nu, utöver Bengt, av ledamöterna Mats Åhlberg, Håkan Hansson, Kerstin Dahlström och Caisa Johansson samt suppleanterna Åke Öijermark, Berit Widholm och Bernt Bergkvist.

Efter mötet delades priser ut för olika tävlingar, bl a till segrarna i Carl Ohlson Cup
Hans Grönberg och Gunnel Rönn. Övriga pristagare i de olika tävlingarna finns att läsa  i verksamhetsberättelsen, som finns på 55+:s blogg.

Greenkeeper Leif Matsson informerade om banan och det ideella arbetet med ruffklippning, som några från 55+ deltagit i,  och som motsvarar ca två månaders arbete till ett värde av ca 100 000 kronor. Leif hoppas på motsvarande ideella arbete även under kommande säsong.

Traditionsenligt spelades också tremanna avslutningsscramble. Segrare blev lag Britt Trygg med Leif Benjaminsson och Clifford Persson med 63,6 slag. Före tävlingen tog årsmötet beslut om att hela prissumman, 740 kronor, ska gå till Världens Barn. Kerstin Dahlström och Caisa Johansson organiserade dagen och fick hjälp av Karin Åhlberg med lottningen av tävlingen. Dagen avslutades med en smakrik och god fisksoppa, kaffe och kaka, som krögaren Håkan Eklund och hans medhjälpare serverade.

Text och foto: Bernt Bergkvist