Efter 27 speltillfällen i Carl Ohlson Cup, som ingick i det s.k. vardagsspelet på måndagar och torsdagar för HD55+, blev det klart att Hans Grönberg stod som segrare med sammanlagt 349 slag. 22 spelare deltog i tävlingen, som började den 8 maj och avslutades med finalspel den 18 september.

De fem bästa resultaten räknades och Hans Grönberg gjorde tre 69-rundor och två 71-rundor. Hans ledning med två slag höll också under finalspelet. Tvåa Bengt Hanses med 351 slag. Trea Clifford Persson 356, fyra Åke Flodström 357, femma Åke Pettersson 361, sexa Leif Benjaminsson 367 och på sjunde och sista prisplats kom Per Håkansson även han med 367 slag.

För första gången hade damerna en egen klass med tio deltagare. Gunnel Rönn segrade med 358 slag och de fem bästa rundor var 69, 70, 72, 73 och 74 slag. Två kom Karin Åhlberg med 359 och på tredje och sista prisplats kom Kerstin Lasses med 366 slag.

Initiativet till Carl Ohlson Cup togs för ca tio år sedan av Yngve Gävert. Han kontaktade Annica Stolt, ägare till Carl Ohlson Herr- och Damekipering, som tyckte upplägget av tävlingen var bra och ställde upp som sponsor. Både Yngve Gävert och Bo Winald var under några år tävlingsledare och under de senare åren är det Håkan Hansson, som ansvarat för tävlingen.

– Upplägget av tävlingen är intressant genom att man under hela tävlingen kan ersätta ett mindre bra resultat med ett bättre av de fem som räknas. Antalet deltagare har också ökat under varje år och i år är det första gången som damerna har en egen klass i tävlingen, vilket också gjort att fler damer deltagit, kommenterar Håkan Hansson.

Text och foto: Bernt Bergkvist