Under hela vecka 27 spelas den nystartade partävlingen Golf runt Siljan. Tävlingen börjar i Leksand på måndag den 30 juni kl. 08.00 med scramble där 29 lag är anmälda. Tävlingen fortsätter på tisdag i Tällberg med Foresome. Rättvik på onsdag med Fyrboll Bästboll. Sollerön på torsdag med Greensome och avslutningen i Mora på fredag med Irish Greensome och prisutdelning.

För att delta i kampen om totalsegern krävs genomförande av minst tre deltävlingar med samma spelpartner. Tävlingsavgiften, inkl. greenfee, är 200 kronor per person. I Tällberg 100 kronor där det spelas nio hål.

Initiativet till tävlingen kommer från Leksands och Rättviks golfklubbar (läs Olle Högvall, Lars-Erik Klason och Lars Hindriks). Samarbete har också inletts med Siljan Turism, som skrivit om tävlingen i Turistmagasinet Siljan, vilket sprids över hela landet.

-Det här är en tävlingsform som finns på andra ställen i Sverige, men är ny för Dalarna och vi hoppas den faller väl ut och att tävlingen kommer att fortsätta Tävlingen sammanfaller också i tid med Musik runt Siljan och på så vis tror vi att det kan locka flera deltagare, säger Olle Högvall.

Text: Bernt Bergkvist