OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Seriespelet div. 1 Norra avgjordes under fyra dagar, 15/7 – 18/7, på Leksands GK. Nio lag deltog i seriespelet och Uppsala GK tog hem segern. Leksands lag med Ulrika Hedlund, Minna Hedlund, Monica Englund, Sofie Jansson och Emma Eklund kom på åttonde plats. Det fullständiga resultatet finns på golf.se.

Seriespelet inleddes på onsdagen den Foursome och Bästboll, torsdagen 18 håls singel och fredagen Foursome och Bästboll. Tävlingen avslutades på lördagen med 18 hål singel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tävlingsledare var Thomas Jansson, Eva Jansson och Kalle Karlsson, vilka är mycket nöjda med tävlingen och vädret, som blev mycket bättre än vad prognosen sade.
-Lite oroliga var det innan tävlingen då ett kraftigt regnväder gjorde banan på vissa hål mycket blöt, men det torkade snabbt upp och blev mycket bra till tävlingen, säger Thomas.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karla Lagerström Hagge GK, Johanna Samuelsson Hagge GK och Hanna Roos Uppsala GK var mycket nöjda med tävlingen och banan.
-Banan är jättefin och jag kommer gärna tillbaka och spelar här, säger Hanna Roos.
GIT:s TV-visning
Det var premiär för GIT:s TV-visning kopplad till Nya GIT. Visningen provades med bra resultat vid en mindre tävling i fjol och användes nu fullt ut för första gången. Den aktuella ställningen i tävlingen visades på en bildskärm.

-Det är betydligt enklare i stället för att behöva skriva ribborna och hela den hanteringen, säger Thomas Antoniusson, som installerat systemet.
-Resultaten efter nio och 18 hål skrivs in på en dator, läsplatta eller mobil enhet och kommer sedan direkt upp på TV-skärmen. Hur enkelt som helst och bör användas vid alla kommande tävlingar, fortsätter Thomas och dagens tävlingsledare instämmer.

Text: Bernt Bergkvist